македонски » естонски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [kaheksakümmend kaks]

+ Minevik 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [kaheksakümmend kaks]

Minevik 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиeesti
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Pi--- s- k------ k------? +
Мораше ли да го повикаш лекарот? Pi--- s- a---- k------? +
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Pi--- s- p------- k------? +
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Ka- t--- o- s-- t-------------? H--- t----- o-- m-- s-- v---. +
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Ka- t--- o- s-- a------? H--- t----- o-- m-- s-- v---. +
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Ka- t--- o- l---------? H--- t----- o-- m-- s-- v---. +
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Tu-- t- t------? T- e- s----- t------ t----. +
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Le---- t- t--? T- e- l------ t---. +
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. Sa- t- s----- a--? T- e- s----- m----- a--. +
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Mi-- e- s----- s- t------ t----? +
Зошто не можеше да го најдеш патот? Mi-- s- t--- e- l------? +
Зошто не можеше да го разбереш? Mi-- s- t----- a-- e- s-----? +
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. Ma e- s----- t------ j---- k--- ü----- b---- e- l-----. +
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. Ma e- s----- t--- l---- k--- m-- e- o---- l----------. +
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. Ma e- s----- t----- a-- k--- m------ o-- n-- v---. +
   
Морав да земам едно такси. Ma p---- t---- v----. +
Морав да купам карта на градот. Ma p---- l---------- o----. +
Јас морав да го исклучам радиото. Ma p---- r----- v--------- k------. +