македонски » Nynorsk   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [tolv]

Drikke

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [tolv]

Drikke

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Јас пијам чај. Eg d---- t-.
Јас пијам кафе. Eg d---- k----.
Јас пијам минерална вода. Eg d---- m----------.
   
Пиеш ли чај со лимон? Dr--- d- t- m-- s-----?
Пиеш ли кафе со шеќер? Dr--- d- k---- m-- s-----?
Пиеш ли вода со мраз? Dr--- d- v--- m-- i------?
   
Овде има забава. He- e- d-- f---.
Луѓето пијат шампањско. Fo-- d---- m--------- v--.
Луѓето пијат вино и пиво. Fo-- d---- v-- o- ø-.
   
Пиеш ли алкохол? Dr--- d- a------?
Пиеш ли виски? Dr--- d- w-----?
Пиеш ли кола со рум? Dr--- d- c--- m-- r--?
   
Јас не сакам шампањско. Eg l---- i---- m--------- v--.
Јас не сакам вино. Eg l---- i---- v--.
Јас не сакам пиво. Eg l---- i---- ø-.
   
Бебето сака млеко. Ba---- l---- m----.
Детето сака какао и сок од јаболко. Ba---- l---- k---- o- e------.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Kv---- l---- a---------- o- g------------.