македонски » Nynorsk   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [to]

Familie

2 [два]

Фамилија

-

2 [to]

Familie

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
дедо be-------n
баба be------a
тој и таа ha- o- ho
   
татко fa--n
мајка mo-a
тој и таа ha- o- ho
   
син so--n
ќерка do----a
тој и таа ha- o- ho
   
брат br---n
сестра sy----a
тој и таа ha- o- ho
   
чичко on----n
тетка ta--a
тој и таа ha- o- ho
   
Ние сме една фамилија. Vi e- e-- f------.
Фамилијата не е мала. Fa------ e- i---- l----.
Фамилијата е голема. Fa------ e- s---.