македонски » норвешки - Nynorsk   Во ресторан 3


31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [trettiein]

På restaurant 3

31 [триесет и еден]

Во ресторан 3

-

31 [trettiein]

På restaurant 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Јас би сакал / сакала едно предјадење. Eg v-- g----- h- e-- f------.
Јас би сакал / сакала една салата. Eg v-- g----- h- e-- s----.
Јас би сакал / сакала една супа. Eg v-- g----- h- s----.
   
Јас би сакал / сакала еден десерт. Eg v-- g----- h- d------.
Јас би сакал / сакала еден сладолед со шлаг. Eg v-- g----- h- i- m-- k---.
Јас би сакал / сакала овошје или сирење. Eg v-- g----- h- f---- e---- o--.
   
Ние сакаме да појадуваме. Vi v-- g----- h- f------.
Ние сакаме да ручаме. Vi v-- g----- h- m-----.
Ние сакаме да вечераме. Vi v-- g----- h- k--------.
   
Што сакате за појадок? Kv- v-- d- h- t-- f------?
Лепчиња со мармалад и мед? Ru-------- m-- s------- o- h------?
Тост со колбаси и сирење? Ri--- b--- m-- p---- o- o--?
   
Едно варено јајце? Ei- k--- e--?
Едно јајце на око? Ei- s-------?
Еден омлет? Ei- o------?
   
Молам, уште еден јогурт. Ka- e- f- e-- y------ t--?
Молам, уште сол и бибер. Ka- e- f- s--- o- p----?
Молам, уште една чаша вода. Ka- e- f- e-- g--- v---?