македонски » Nynorsk   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trettiseks]

Kollektivtrafikk

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trettiseks]

Kollektivtrafikk

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Каде е автобуската станица? Kv-- e- b---------------?
Кој автобус вози во центарот? Kv- b--- g-- t-- s------?
Која линија морам да ја земам? Kv- l---- m- e- t-?
   
Дали морам да се прекачувам? Må e- b--- b---?
Каде морам да се прекачам? Kv-- m- e- b---?
Колку чини еден возен билет? Kv- k----- b--------?
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ko- m---- s---- e- d-- t-- s------?
Овде морате да се симнете. Du m- g- a- h--.
Морате да се симнете позади. Du m- b--- b--- h--.
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Ne--- T----- k--- o- f-- m-----.
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Ne--- t---- k--- o- t- m-----.
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Ne--- b--- k--- o- e-- k------.
   
Кога вози последното метро? Nå- g-- d-- s---- T------?
Кога вози последниот трамвај? Nå- g-- d-- s---- t------?
Кога вози последниот автобус? Nå- g-- d-- s---- b-----?
   
Дали имате возен билет? Ha- d- b------?
Возен билет? – Не, немам. Bi-----? – N--- d-- h-- e- i----.
Тогаш морате да платите казна. Då m- d- b----- b--.