македонски » норвешки - Nynorsk   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [førtiåtte]

Ferieaktivitetar

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [førtiåtte]

Ferieaktivitetar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Дали е чиста плажата? Er s------ r---?
Може ли човек таму да плива? Gå- d-- a- å b--- d--?
Не ли е опасно, таму да се плива? Er d-- i---- f----- å b--- d--?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Gå- d-- a- å l---- e-- p------- d--?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Gå- d-- a- å l---- e-- l--------- h--?
Може ли овде да се изнајми чамец? Gå- d-- a- å l---- e-- b-- h--?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Eg v-- g----- s----.
Би сакал / сакала да нуркам. Eg v-- g----- d----.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Eg v-- g----- s-- p- v-----.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Gå- d-- a- å l---- s--------- h--?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Gå- d-- a- å l---- d----------- h--?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Gå- d-- a- å l---- v----- h--?
   
Јас сум почетник. Eg e- n---------.
Јас сум средно-добар / добра. Eg e- m------ f----.
Јас веќе добро се снаоѓам. Eg k-- d---- g----- b--.
   
Каде е ски лифтот? Kv-- e- s--------?
Имаш ли скии со себе? Ha- d- m-- d-- s--?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ha- d- m-- d-- s---------?