македонски » Nynorsk   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [femtiåtte]

Kroppsdelar

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [femtiåtte]

Kroppsdelar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Јас цртам човек. Eg t------ e-- m---.
Најпрво главата. Fy--- h------.
Човекот носи еден шешир. Ma---- h-- p- s-- e-- h---.
   
Косата не му се гледа. Du s-- i---- h----.
Ушите исто така не му се гледаат. Du s-- i---- ø--- h-----.
Грбот исто така не му се гледа. Du s-- i---- r----- h-----.
   
Ги цртам очите и устата. Eg t------ a--- o- m-----.
Човекот танцува и се смее. Ma---- d----- o- l--.
Човекот има долг нос. Ma---- h-- l--- n---.
   
Тој во рацете носи еден стап. Ha- h-- e-- s---- i h----.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Ha- h-- ò- e-- s----- r---- h-----.
Зима е и студено е. De- e- v------ o- d-- e- k----.
   
Рацете се силни. Ar---- e- k-------.
Нозете исто така се силни. Be--- e- ò- k-------.
Човекот е од снег. Ma---- e- a- s--.
   
Тој не носи панталони и мантил. Ha- h-- i--- b---- p- s--- o- i---- f----.
Но човекот не се смрзнува. Me- m----- f--- i----.
Тоа е снешко. De- e- e-- s------.