македонски » Nynorsk   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sekstifem]

Nekting 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sekstifem]

Nekting 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Скап ли е прстенот? Er d-- r----- d--?
Не, тој чини само сто евра. Ne-- h-- k----- b---- h----- e---.
Но јас имам само педесет. Me- e- h-- b---- f----.
   
Готов / готова ли си веќе? Er d- f-----?
Не, сеуште не сум. Ne-- i---- e---.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Me- e- e- s---- f-----.
   
Сакаш ли уште супа? Vi- d- h- m--- s----?
Не, не сакам повеќе. Ne- t---- e- v-- i---- h- m---.
Но сакам уште еден сладолед. Me- e- v-- h- m--- i-.
   
Живееш ли веќе долго овде? Ha- d- b--- h-- l----?
Не, штотуку еден месец. Ne-- b---- e-- m----.
Но познавам веќе многу луѓе. Me- e- k------ m---- f--- a--.
   
Патуваш ли утре накај дома? Kø---- d- h--- i m-----?
Не, дури за викендот. Ne-- i---- f-- i h----.
Но се враќам веќе во недела. Me- e- k--- t------ a-- p- s-------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Er d------ d- v-----?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Ne-- h- e- b---- s-----.
Но таа веќе има дечко. Me- h- h-- a------- e-- k------.