македонски » норвешки - Nynorsk   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

+ 75 [syttifem]

+ grunngje noko 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [syttifem]

grunngje noko 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Зошто не доаѓате? Kv---- k--- d- i----? +
Времето е лошо. Vê--- e- s- d-----. +
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. Eg k--- i---- f---- v---- e- s- d-----. +
   
Зошто тој не доаѓа? Kv---- k--- h-- i----? +
Тој не е поканет. Ha- e- i---- i-------. +
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. Ha- k--- i---- f---- h-- i---- e- i-------. +
   
Зошто ти не доаѓаш? Kv---- k--- d- i----? +
Јас немам време. Eg h-- i---- t--. +
Јас не доаѓам, бидејки немам време. Eg k-- i---- k--- f---- e- i---- h-- t--. +
   
Зошто не останеш? Kv---- b--- d- i----? +
Морам уште да работам. Eg m- j----. +
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. Eg k-- i---- b--- f---- e- m- j----. +
   
Зошто веќе си одите? Kv---- g-- d- a-------? +
Јас сум уморен / уморна. Eg e- t-----. +
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. Eg g-- f---- e- e- t-----. +
   
Зошто веќе заминувате? Kv---- k----- d- a------- n-? +
Доцна е веќе. De- e- s----. +
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. Eg k----- f---- d-- e- s----. +