македонски » Nynorsk   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nittifire]

Konjunksjonar 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nittifire]

Konjunksjonar 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Чекај, додека да престане дождот. Ve-- t-- d-- h-- s----- å r----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Ve-- t-- e- e- f-----.
Чекај, додека тој да се врати. Ve-- t-- h-- k--- a--.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Eg v----- t-- h---- m--- e- t---.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Eg v----- t-- f----- e- f-----.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Eg v----- t-- l---- e- g----.
   
Кога патуваш на одмор? Nå- r----- d- p- f----?
Уште пред летниот распуст? Fø- s----------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Ja- f-- s---------- b-------.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Re----- t---- f-- v------- k---.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Va-- h------ f-- d- s-- d-- t-- b----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. La- a-- g----- f-- d- g-- u-.
   
Кога ќе се вратиш дома? Nå- k--- d- h---?
По наставата? Et--- s-----?
Да, откако ќе заврши наставата. Ja- e---- a- s----- e- s----.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Et--- u----- k---- h-- i---- a------ m---.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Et--- h-- m---- j------ r----- h-- t-- A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Et--- h-- r----- t-- A------- v--- h-- r--.