македонски » англиски UK   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

+ 10 [ten]

+ Yesterday – today – tomorrow

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Вчера беше сабота. Ye------- w-- S-------. +
Вчера бев во кино. I w-- a- t-- c----- y--------. +
Филмот беше интересен. Th- f--- w-- i----------. +
   
Денес е недела. To--- i- S-----. +
Денес не работам. I’- n-- w------ t----. +
Јас останувам дома. I’- s------ a- h---. +
   
Утре е понеделник. To------ i- M-----. +
Јас утре повторно работам. To------ I w--- w--- a----. +
Јас работам во канцеларија. I w--- a- a- o-----. +
   
Кој е ова? Wh- i- t---? +
Ова е Петар. Th-- i- P----. +
Петар е студент. Pe--- i- a s------. +
   
Кој е ова? Wh- i- t---? +
Ова е Марта. Th-- i- M-----. +
Марта е секретарка. Ma---- i- a s--------. +
   
Петар и Марта се пријатели. Pe--- a-- M----- a-- f------. +
Петар е пријателот на Марта. Pe--- i- M------- f-----. +
Марта е пријателката на Петар. Ma---- i- P------ f-----. +