македонски » шпански   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [doce]

Bebidas

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [doce]

Bebidas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Јас пијам чај. Yo b--- t-.
Јас пијам кафе. Yo b--- c---.
Јас пијам минерална вода. Yo b--- a--- m------.
   
Пиеш ли чај со лимон? ¿B---- t- c-- l----?
Пиеш ли кафе со шеќер? ¿B---- c--- c-- a-----?
Пиеш ли вода со мраз? ¿B---- a--- c-- h----?
   
Овде има забава. Aq-- h-- u-- f-----.
Луѓето пијат шампањско. La g---- b--- c------.
Луѓето пијат вино и пиво. La g---- b--- v--- y c------.
   
Пиеш ли алкохол? ¿B---- a------?
Пиеш ли виски? ¿B---- w-----?
Пиеш ли кола со рум? ¿B---- C-------- c-- r--?
   
Јас не сакам шампањско. No m- g---- e- c------.
Јас не сакам вино. No m- g---- e- v---.
Јас не сакам пиво. No m- g---- l- c------.
   
Бебето сака млеко. Al b--- l- g---- l- l----. / E- b--- g---- d- l- l---- (a-.).
Детето сака какао и сок од јаболко. Al n--- / A l- n--- l- g----- e- c---- y e- z--- d- m------.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. A l- m---- l- g---- e- z--- d- n------ y e- z--- d- p-----.