македонски » шпански   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [cuarenta y cinco]

En el cine

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [cuarenta y cinco]

En el cine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Ние сакаме во кино. (N------- / n-------) q------- i- a- c---.
Денес се прикажува еден добар филм. Po--- u-- b---- p------- h--.
Филмот е сосема нов. La p------- e- c------------ n----.
   
Каде е благајната? ¿D---- e--- l- c---?
Има ли уште слободни места? ¿A-- h-- a------- d----------?
Колку чинат влезните билети? ¿C----- c------ l-- e-------?
   
Кога започнува претставата? ¿C----- c------- l- s-----?
Колку долго трае филмот? ¿C----- d--- l- p-------?
Може ли да се резервират билети? ¿S- p----- r------- e------- / b------ (a-.)?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Qu----- s------- d-----.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Qu----- s------- d------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Qu----- s------- e- e- m----.
   
Филмот беше возбудлив. La p------- f-- e----------.
Филмот не беше досаден. La p------- n- f-- a-------.
Но книгата за филмот беше подобра. Pe-- e- l---- e- e- q-- s- b--- l- p------- e-- m----.
   
Каква беше музиката? ¿C--- f-- l- m-----?
Какви беа глумците? ¿C--- f----- l-- a------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? ¿H---- s--------- e- i-----?