македонски » шпански   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [cuarenta y ocho]

Actividades vacacionales

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [cuarenta y ocho]

Actividades vacacionales

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Дали е чиста плажата? ¿E--- l----- l- p----?
Може ли човек таму да плива? ¿S- p---- u-- b---- (a---)?
Не ли е опасно, таму да се плива? ¿N- e- p-------- b------ (a---)?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? ¿S- p----- a------- s--------- a---?
Може ли овде да се изнајми лежалка? ¿S- p----- a------- t------- a---?
Може ли овде да се изнајми чамец? ¿S- p----- a------- b----- a---?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Me g------- h---- s---.
Би сакал / сакала да нуркам. Me g------- b-----.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Me g------- h---- e---- a-------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? ¿S- p----- a------- t----- d- s---?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? ¿S- p----- a------- e------ d- b----?
Може ли да се изнајмат скии за вода? ¿S- p----- a------- e----- a--------?
   
Јас сум почетник. So- p-----------.
Јас сум средно-добар / добра. Te--- u- n---- i---------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Te--- u- b--- n----.
   
Каде е ски лифтот? ¿D---- e--- e- t--------?
Имаш ли скии со себе? ¿T----- l-- e----- a---?
Имаш ли скијачки чевли со себе? ¿T----- l-- b---- d- e---- a---?