македонски » шпански   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinco]

Países e Idiomas

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinco]

Países e Idiomas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Џон е од Лондон. Ju-- e- d- L------.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo----- e--- e- G--- B------.
Тој зборува англиски. Él h---- i-----.
   
Марија е од Мадрид. Ma--- e- d- M-----.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- e--- e- E-----.
Таа зборува шпански. El-- h---- e------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- y M---- s-- d- B-----.
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- e--- e- A-------.
Зборувате ли вие двајцата германски? ¿H------ v------- / v------- (d--) a-----?
   
Лондон е главен град. Lo----- e- u-- c------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- y B----- t------ s-- c--------.
Главните градови се големи и бучни. La- c-------- s-- g------ y r-------.
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr----- e--- e- E-----.
Египет се наоѓа во Африка. Eg---- e--- e- Á-----.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- e--- e- A---.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ca---- e--- e- A------ d-- N----.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- e--- e- C------------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br---- e--- e- A------ d-- S--.