македонски » шпански   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [noventa y cuatro]

Conjunciones 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [noventa y cuatro]

Conjunciones 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Чекај, додека да престане дождот. Es---- a q-- p--- d- l-----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Es---- a q-- (y-) t------.
Чекај, додека тој да се врати. Es---- a q-- (é-) v-----.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. (Y-) e----- a q-- s- m- s---- e- p---.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Es---- a q-- t------ l- p-------.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Es---- a q-- e- s------- e--- v----.
   
Кога патуваш на одмор? ¿C----- t- v-- d- v---------?
Уште пред летниот распуст? ¿A---- d-- v-----?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Sí- a---- d- q-- e------- l-- v--------- d- v-----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Re---- e- t----- a---- d- q-- l----- e- i-------.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Lá---- l-- m---- a---- d- s------- a l- m---.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Ci---- l- v------ a---- d- s----.
   
Кога ќе се вратиш дома? ¿C----- v------ a c---?
По наставата? ¿D------ d- l- c----?
Да, откако ќе заврши наставата. Sí- c----- s- h--- a------ l- c----.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. De----- d- t---- e- a--------- y- n- p--- v----- a t-------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. De----- d- h---- p------ e- t------- s- f-- a A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. De----- d- h------ i-- a A------- s- h--- r---.