македонски » шпански   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [noventa y cinco]

Conjunciones 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

95 [noventa y cinco]

Conjunciones 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиespañol
Од кога таа не работи повеќе? ¿D---- c----- n- t------ e---?
Од нејзината венчавка? ¿D---- q-- s- c---?
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. Sí- n- t------ d---- q-- s- c---.
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. De--- q-- s- c---- n- t------.
Откако се познаваат, тие се среќни. De--- q-- s- c------- s-- f------.
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. De--- q-- t----- n----- s---- p---.
   
Кога таа телефонира? ¿C----- h---- (e---) p-- t-------?
За време на возењето? ¿M------- c------?
Да, додека вози автомобил. Sí- m------- c------.
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. Ha--- p-- t------- m------- c------.
Таа гледа телевизија, додека пегла. Ve l- t--------- m------- p------.
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. Es----- m----- m------- h--- l-- t-----.
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. (Y-) n- v-- n---- c----- n- l---- g----.
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. No e------- n---- c----- l- m----- e--- t-- a---.
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. No h---- n---- c----- e---- r-------- /--.
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. Si l------ c-------- / t-------- (a-.) u- t---.
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. Si n-- t--- l- l------- d------ l- v----- a- m----.
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. Si (é-) n- l---- p------ e---------- a c----.