македонски » португалски BR   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [doze]

+ Bebidas

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [doze]

Bebidas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Јас пијам чај. Eu b--- c--. +
Јас пијам кафе. Eu b--- c---. +
Јас пијам минерална вода. Eu b--- á--- m------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Vo-- b--- c-- c-- l----? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Vo-- b--- c--- c-- a-----? +
Пиеш ли вода со мраз? Vo-- b--- á--- c-- g---? +
   
Овде има забава. Aq-- h- u-- f----. +
Луѓето пијат шампањско. As p------ b---- e--------. +
Луѓето пијат вино и пиво. As p------ b---- v---- e c------. +
   
Пиеш ли алкохол? Vo-- b--- á-----? +
Пиеш ли виски? Vo-- b--- u-----? +
Пиеш ли кола со рум? Vo-- b--- C--- C--- c-- r--? +
   
Јас не сакам шампањско. Eu n-- g---- d- e--------. +
Јас не сакам вино. Eu n-- g---- d- v----. +
Јас не сакам пиво. Eu n-- g---- d- c------. +
   
Бебето сака млеко. O b--- g---- d- l----. +
Детето сака какао и сок од јаболко. A c------ g---- d- c-------- e s--- d- m---. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. A m----- g---- d- s--- d- l------ e d- s--- d- t------. +