македонски » португалски BR   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [vinte e cinco]

Na cidade

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [vinte e cinco]

Na cidade

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Би сакал / сакала кон железничката станица. Go------ d- i- à e------ f----------.
Би сакал / сакала кон аеродромот. Go------ d- i- a- a--------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. Go------ d- i- a- c-----.
   
Како да стигнам до железничката станица? Co-- c---- à e------?
Како да стигнам до аеродромот? Co-- c---- a- a--------?
Како да стигнам до центарот на градот? Co-- c---- a- c-----?
   
Ми треба такси. Eu p------ d- u- t---.
Ми треба карта на градот. Eu p------ d- u- m---.
Ми треба хотел. Eu p------ d- u- h----.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Go------ d- a----- u- c----.
Еве ја мојата кредитна картичка. Aq-- e--- o m-- c----- d- c------.
Еве ја мојата возачка дозвола. Aq-- e--- a m---- c------- d- h----------.
   
Што има да се види во градот? O q-- h- p--- s- v-- n- c-----?
Појдете во стариот дел на градот. Vá a- c----- h-------- d- c-----.
Направете една градска обиколка. Vá f---- u- p------ p--- c-----.
   
Појдете на пристаништето. Vá a- p----.
Направете една пристанишна обиколка. Vá f---- u- p------ p--- p----.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Qu- a------- t--------- h- m---?