македонски » португалски BR   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [vinte e seis]

Na natureza

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [vinte e seis]

Na natureza

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Ја гледаш ли кулата таму? Vo-- e--- v---- a t----?
Ја гледаш ли планината таму? Vo-- e--- v---- a m-------?
Го гледаш ли селото таму? Vo-- e--- v---- a a-----?
   
Ја гледаш ли реката таму? Vo-- e--- v---- o r-- a--?
Го гледаш ли мостот таму? Vo-- e--- v---- a p---- a--?
Го гледаш ли езерото таму? Vo-- e--- v---- o l--- a--?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Eu g---- d------ p------ a--.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Eu g---- d------ á----- a--.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Eu g---- d---- p---- a---.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Eu g---- d------ p----- a--.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Eu g---- d------ j----- a--.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Eu g---- d---- f--- a---.
   
Мислам дека ова е убаво. Eu a--- i--- b-----.
Мислам дека ова е интересно. Eu a--- i--- i-----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Eu a--- i--- m----------.
   
Мислам дека ова е грдо. Eu a--- i--- f---.
Мислам дека ова е досадно. Eu a--- i--- c----.
Мислам дека ова е ужасно. Eu a--- i--- h-------.