македонски » португалски BR   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trinta]

No restaurante 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trinta]

No restaurante 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Еден сок од јаболко, молам. Um s--- d- m---- p-- f----.
Една лимонада, молам. Um- l-------- p-- f----.
Еден сок од домати, молам. Um s--- d- t------ p-- f----.
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Eu q---- u- c--- d- v---- t----.
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Eu q---- u- c--- d- v---- b-----.
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Eu q---- u-- g------ d- e--------.
   
Сакаш ли риба? Vo-- g---- d- p----?
Сакаш ли говедско месо? Vo-- g---- d- c---- d- v---?
Сакаш ли свинско месо? Vo-- g---- d- c---- d- p----?
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Eu q---- a----- c---- s-- c----.
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Eu q---- u- p---- d- l------.
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Eu q---- a----- c---- q-- n-- d----- m----.
   
Го сакате ли ова со ориз? Qu-- i--- c-- a----?
Го сакате ли ова со тестенини? Qu-- i--- c-- m----?
Го сакате ли ова со компири? Qu-- i--- c-- b------?
   
Ова не ми е вкусно. Nã- g---- d----.
Јадењето е студено. A c----- e--- f---.
Јас ова не го нарачав. Nã- p--- i---.