македонски » португалски BR   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trinta e quatro]

No comboio

34 [триесет и четири]

Во воз

-

34 [trinta e quatro]

No comboio

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Дали ова е возот за Берлин? É e--- o t--- p--- B-----?
Кога тргнува возот? Qu---- p---- o t--- ?
Кога пристигнува возот во Берлин? Qu---- c---- o t--- a B-----?
   
Простете, смеам ли да поминам? Co- l------- p---- p-----?
Мислам дека ова е моето место. Eu a--- q-- e--- é o m-- l----.
Мислам дека Вие седите на моето место. Eu a--- q-- v--- e--- s------ n- m-- l----.
   
Каде е вагонот за спиење? On-- e--- o v----------?
Вагонот за спиење е на крајот од возот. O v---------- e--- n- f---- d- t--- .
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. E o--- é o v----------------? – N- p--------.
   
Можам ли да спијам долу? Po--- d----- e- b----?
Можам ли да спијам во средината? Po--- d----- n- m---?
Можам ли да спијам горе? Po--- d----- e- c---?
   
Кога ќе бидеме на границата? Qu---- c------- à f--------?
Колку долго трае патувањето до Берлин? Qu---- t---- l--- a v----- p--- B-----?
Дали возот доцни? O t--- e--- a-------?
   
Имате ли нешто за читање? Te- a----- c---- p--- l--?
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Te- a--- a----- c---- p--- c---- e b----?
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Po-- m- a------ à- 7:00 h----?