македонски » португалски BR   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [cinquenta e oito]

Membros do corpo

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [cinquenta e oito]

Membros do corpo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Јас цртам човек. Eu d------ u- h----.
Најпрво главата. Pr------ a c-----.
Човекот носи еден шешир. O h---- t-- u- c-----.
   
Косата не му се гледа. Nã- s- v- o c-----.
Ушите исто така не му се гледаат. Ta---- n-- s- v--- a- o------.
Грбот исто така не му се гледа. As c----- t----- n-- s- v---.
   
Ги цртам очите и устата. Eu d------ o- o---- e a b---.
Човекот танцува и се смее. O h---- d---- e s----.
Човекот има долг нос. O h---- t-- u- n---- m---- c-------.
   
Тој во рацете носи еден стап. El- l--- u-- b------ n-- m---.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. El- t----- l--- u- c------- n- p------.
Зима е и студено е. É i------ e e--- f---.
   
Рацете се силни. Os b----- s-- f-----.
Нозете исто така се силни. As p----- t----- s-- f-----.
Човекот е од снег. O h---- é d- n---.
   
Тој не носи панталони и мантил. El- n-- l--- c------ n-- u- c-----.
Но човекот не се смрзнува. Ma- o h---- n-- e--- c-- f---.
Тоа е снешко. El- é u- h---- d- n---.