македонски » португалски BR   Броеви


7 [седум]

Броеви

-

7 [sete]

Números

7 [седум]

Броеви

-

7 [sete]

Números

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Јас бројам: Eu c----:
еден, два, три um- d---- t--s
Јас бројам до три. Eu c---- a-- t---.
   
Јас бројам понатаму: Eu c------- c------- :
четири, пет, шест qu----- c----- s--s
седум, осум, девет se--- o---- n--e
   
Јас бројам. Eu c----.
Ти броиш. Vo-- c----.
Тој брои. El- c----.
   
Еден. Први. Um. O p-------. / A p-------.
Два. Втори. Do--. O s------. / A s------.
Три. Трети. Tr--. O t-------. / A t-------.
   
Четири. Четврти. Qu----. O q-----. / A q-----.
Пет. Петти. Ci---. O q-----. / A q-----.
Шест. Шести. Se--. O s----. / A s----.
   
Седум. Седми. Se--. O s-----. / A s-----.
Осум. Осми. Oi--. O o-----. / A o-----.
Девет. Девети. No--. O n---. / A n---.