македонски » португалски BR   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [setenta e dois]

ter de fazer qualquer coisa

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [setenta e dois]

ter de fazer qualquer coisa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
мора te- d- / t-- q-e
Морам да го испратам писмото. Te--- d- m----- a c----.
Морам да го платам хотелот. Te--- d- p---- o h----.
   
Мораш да станеш рано. Vo-- t-- d- l------- c---.
Мораш да работиш многу. Vo-- t-- d- t-------- m----.
Мораш да бидеш точен. Vo-- t-- d- s-- p------.
   
Тој мора да наполни бензин. El- t-- d- p-- g-------.
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. El- t-- d- c-------- o c----.
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. El- t-- d- l---- o c----.
   
Таа мора да пазарува. El- t-- d- f---- c------.
Таа мора да го чисти станот. El- t-- d- l----- o a----------.
Таа мора да ги пере алиштата. El- t-- d- l---- a r----.
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. Lo-- a s----- t---- d- i- à e-----.
Ние мораме веднаш да одиме на работа. Lo-- a s----- t---- d- i- a- t-------.
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. Lo-- a s----- t---- d- i- a- m-----.
   
Вие морате да го чекате автобусот. Vo--- t-- q-- e------ p--- ô-----.
Вие морате да го чекате возот. Vo--- t-- q-- e------ p--- t---.
Вие морате да го чекате таксито. Vo--- t-- q-- e------ p--- t---.