македонски » португалски BR   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [setenta e três]

poder qualquer coisa

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [setenta e três]

poder qualquer coisa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Смееш ли веќе да возиш автомобил? Vo-- j- p--- d------?
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? Vo-- j- p--- b---- á-----?
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? Vo-- j- p--- v----- s------ p--- o e-------?
   
смее po--r
Смееме ли овде да пушиме? Po----- f---- a---?
Смее ли овде да се пуши? Po----- f---- a---?
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? Po----- p---- c-- c----- d- c------?
Може ли да се плати со чек? Po----- p---- c-- c-----?
Може ли да се плати само во готово? Só s- p--- p---- e- d-------?
   
Смеам ли само да телефонирам? Po--- t--------?
Смеам ли само да прашам нешто? Po--- f---- u-- p-------?
Смеам ли само да кажам нешто? Po--- d---- u-- c----?
   
Тој не смее да спие во паркот. El- n-- p--- d----- n- p-----.
Тој не смее да спие во автомобилот. El- n-- p--- d----- n- c----.
Тој не смее да спие на железничката станица. El- n-- p--- d----- n- e------.
   
Смееме ли да седнеме? Po--------- s-----?
Смееме ли да го добиеме менито? Po----- v-- o c-------?
Смееме ли да платиме одвоено? Po----- p---- e- s-------?