македонски » португалски BR   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [setenta e sete]

justificar qualquer coisa 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [setenta e sete]

justificar qualquer coisa 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Зошто не ја јадете тортата? Po- q-- é q-- n-- c--- a t----?
Јас морам да ослабам. Eu t---- q-- e--------.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Eu n-- a c--- p----- t---- q-- e--------.
   
Зошто не го пиете пивото? Po- q-- n-- b--- a c------?
Јас морам уште да возам. Eu a---- t---- q-- c-------.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Eu n-- a b--- p----- a---- t---- q-- c-------.
   
Зошто не го пиеш кафето? Po- q-- é q-- n-- b--- o c---?
Тоа е студено. El- e--- f---.
Јас не го пијам, бидејки е студено. Eu n-- o b--- p----- e--- f---.
   
Зошто не го пиеш чајот? Po- q-- é q-- n-- b--- o c--?
Немам шеќер. Eu n-- t---- a-----.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Eu n-- o b--- p----- n-- t---- a-----.
   
Зошто не ја јадете супата? Po- q-- é q-- n-- t--- a s---?
Јас не ја нарачав. Eu n-- a p---.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Eu n-- a c--- p----- n-- a p---.
   
Зошто не го јадете месото? Po- q-- é q-- n-- c--- a c----?
Јас сум вегетаријанец. Eu s-- v---------- /--.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Eu n-- a c--- p----- s-- v---------- /--.