македонски » португалски BR   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [noventa e três]

Orações subordinadas com se

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [noventa e três]

Orações subordinadas com se

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиportuguês BR
Незнам, дали тој ме сака. Eu n-- s-- s- e-- m- a--.
Незнам, дали тој ќе се врати. Eu n-- s-- s- e-- v----.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Eu n-- s-- s- e-- m- t-------.
   
Дали тој навистина ме сака? Se-- q-- e-- m- a--?
Дали тој навистина ќе се врати? Se-- q-- e-- v----?
Дали тој навистина ќе ме побара? Se-- q-- e-- m- t-------?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Eu m- p------- s- e-- p---- e- m--.
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Eu m- p------- s- e-- t-- o----.
Се прашувам, дали лаже? Eu m- p------- s- e-- e--- a m-----.
   
Дали тој навистина мисли на мене? Se-- q-- e-- p---- e- m--?
Дали тој навистина има некоја друга? Se-- q-- e-- t-- o----?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Se-- q-- e-- d-- a v------?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Eu d----- s- e-- r-------- g---- d- m--.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Eu d----- q-- e-- m- e------.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Eu d----- q-- e-- s- c--- c-----.
   
Дали му се навистина допаѓам? Se-- q-- e-- r-------- g---- d- m--?
Дали тој навистина ќе ми пише? Se-- q-- e-- v-- m- e-------?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Se-- q-- e-- v-- s- c---- c-----?