македонски » руски   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [семьдесят семь]
77 [semʹdesyat semʹ]

Что-то обосновывать 3
Chto-to obosnovyvatʹ 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [семьдесят семь]
77 [semʹdesyat semʹ]

Что-то обосновывать 3
Chto-to obosnovyvatʹ 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскирусский
Зошто не ја јадете тортата? По---- В- н- е---- т---?
P------ V- n- y----- t---?
Јас морам да ослабам. Я д----- / д----- с------- в--.
Y- d------ / d------ s------- v--.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Я е-- н- е-- п----- ч-- я д----- / д----- с------- в--.
Y- y--- n- y--- p----- c--- y- d------ / d------ s------- v--.
   
Зошто не го пиете пивото? По---- В- н- п---- п---?
P------ V- n- p----- p---?
Јас морам уште да возам. Я е-- д----- / д----- е----.
Y- y------ d------ / d------ y------.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Я е-- н- п--- п----- ч-- я е-- д----- / д----- е----.
Y- y--- n- p---- p----- c--- y- y------ d------ / d------ y------.
   
Зошто не го пиеш кафето? По---- т- н- п---- к---?
P------ t- n- p------ k---?
Тоа е студено. Он х-------.
O- k--------.
Јас не го пијам, бидејки е студено. Я е-- н- п--- п----- ч-- о- х-------.
Y- y--- n- p---- p----- c--- o- k--------.
   
Зошто не го пиеш чајот? По---- т- н- п---- ч--?
P------ t- n- p------ c---?
Немам шеќер. У м--- н-- с-----.
U m---- n-- s------.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Я е-- н- п--- п----- ч-- у м--- н-- с-----.
Y- y--- n- p---- p----- c--- u m---- n-- s------.
   
Зошто не ја јадете супата? По---- В- н- е---- с--?
P------ V- n- y----- s--?
Јас не ја нарачав. Я е-- н- з-------- / н- з---------.
Y- y--- n- z-------- / n- z---------.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Я е-- н- е-- п----- ч-- я е-- н- з-------- / н- з---------.
Y- y--- n- y--- p----- c--- y- y--- n- z-------- / n- z---------.
   
Зошто не го јадете месото? По---- В- н- е---- м---?
P------ V- n- y----- m----?
Јас сум вегетаријанец. Я в----------- / в-----------.
Y- v------------ / v-----------.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Я е-- н- е-- п----- ч-- я в----------- / в-----------.
Y- y--- n- y--- p----- c--- y- v------------ / v-----------.