македонски » италијански   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sessantacinque]

Negazione 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sessantacinque]

Negazione 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиitaliano
Скап ли е прстенот? È c--- l-------?
Не, тој чини само сто евра. No- c---- s--- c---- E---.
Но јас имам само педесет. Ma i- n- h- s--- c--------.
   
Готов / готова ли си веќе? Se- p-----?
Не, сеуште не сум. No- n-- a-----.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. So-- p----- f-- u- m------.
   
Сакаш ли уште супа? Vo------ a----- d---- m-------?
Не, не сакам повеќе. No- n-- n- v----- p--.
Но сакам уште еден сладолед. Ma a----- u- g-----.
   
Живееш ли веќе долго овде? Ab--- q-- d- t---- t----?
Не, штотуку еден месец. No- s--- d- u- m---.
Но познавам веќе многу луѓе. Ma c------ g-- m---- g----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Va- a c--- d-----?
Не, дури за викендот. No- s--- p-- i- f--- s--------.
Но се враќам веќе во недела. Ma i- r------ g-- d-------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Tu- f----- è g-- a-----?
Не, таа е штотуку седумнаесет. No- h- a----- d---------- a---.
Но таа веќе има дечко. Ma l-- h- g-- u- a----.