македонски » босански   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [pedeset i tri]

Trgovine

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [pedeset i tri]

Trgovine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Ние бараме спортска продавница. Mi t------ p--------- s------- o-----.
Ние бараме месарница. Mi t------ m------.
Ние бараме аптека. Mi t------ a------.
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Na---- ž----- k----- f-------- l----.
Би сакале имено да купиме салама. Na---- ž----- k----- s-----.
Би сакале имено да купиме лекарства. Na---- ž----- k----- l-------.
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Mi t------ s------- t------- d- b---- k----- f-------- l----.
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Mi t------ m------ d- b---- k----- s-----.
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Mi t------ a------ d- b---- k----- l-------.
   
Јас барам златар. Ja t----- z------.
Јас барам фото продавница. Ja t----- f--- r-----.
Јас барам слаткарница. Ja t----- s----------.
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Na---- n--------- k----- p-----.
Имено имам намера, да купам еден филм. Na---- n--------- k----- f---.
Имено имам намера, да купам една торта. Na---- n--------- k----- t----.
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Ja t----- z------ d- k---- p-----.
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Ja t----- f--- r----- d- k---- f---.
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Ja t----- s---------- d- k---- t----.