македонски » босански   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [osamdeset]

Pridjevi 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [osamdeset]

Pridjevi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиbosanski
Таа има куче. On- i-- p--.
Кучето е големо. Pa- j- v----.
Таа има големо куче. On- i-- v------ p--.
   
Таа има куќа. On- i-- k---.
Куќата е мала. Ku-- j- m---.
Таа има една мала куќа. On- i-- m--- k---.
   
Тој живее во хотел. On s------ u h-----.
Хотелот е евтин. Ho--- j- j-----.
Тој живее во евтин хотел. On s------ u j------- h-----.
   
Тој има автомобил. On i-- a---.
Автомобилот е скап. Au-- j- s----.
Тој има скап автомобил. On i-- s---- a---.
   
Тој чита еден роман. On č--- r----.
Романот е досаден. Ro--- j- d------.
Тој чита еден досаден роман. On č--- d------ r----.
   
Таа гледа еден филм. On- g---- f---.
Филмот е интересен. Fi-- j- u--------.
Таа гледа еден интересен филм. On- g---- u-------- f---.