македонски » украински   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [двадцять шість]
26 [dvadtsyatʹ shistʹ]

На природі
Na pryrodi

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [двадцять шість]
26 [dvadtsyatʹ shistʹ]

На природі
Na pryrodi

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиукраїнська
Ја гледаш ли кулата таму? Ба--- т-- в---?
B------ t-- v----?
Ја гледаш ли планината таму? Ба--- т-- г---?
B------ t-- h---?
Го гледаш ли селото таму? Ба--- т-- с---?
B------ t-- s---?
   
Ја гледаш ли реката таму? Ба--- т-- р----?
B------ t-- r-----?
Го гледаш ли мостот таму? Ба--- т-- м---?
B------ t-- m---?
Го гледаш ли езерото таму? Ба--- т-- о----?
B------ t-- o----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. То- п--- м--- п----------.
T--- p---- m--- p------------.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Те д----- м--- п----------.
T- d----- m--- p------------.
Тој камен овде, ми се допаѓа. То- к----- м--- п----------.
T--- k----- m--- p------------.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. То- п--- м--- п----------.
T--- p--- m--- p------------.
Таа градина таму, ми се допаѓа. То- с-- м--- п----------.
T--- s-- m--- p------------.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Та к----- м--- п----------.
T- k----- m--- p------------.
   
Мислам дека ова е убаво. Я в----- ц- г-----.
Y- v------- t-- h-----.
Мислам дека ова е интересно. Я в----- ц- ц------.
Y- v------- t-- t-------.
Мислам дека ова е прекрасно. Я в----- ц- ч------.
Y- v------- t-- c-------.
   
Мислам дека ова е грдо. Я в----- ц- б------.
Y- v------- t-- b------.
Мислам дека ова е досадно. Я в----- ц- н-----.
Y- v------- t-- n-----.
Мислам дека ова е ужасно. Я в----- ц- с-------.
Y- v------- t-- s--------.