македонски » албански   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [njёzetenjё]

Bisedё e shkurtёr 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [njёzetenjё]

Bisedё e shkurtёr 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Од каде доаѓате? Ng- v---?
Од Базел. Ng- B-----.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba---- n------ n- Z-----.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? A m--- t--- p-------- m- z---- M----?
Тој е странец. Ai ё---- i h---.
Тој зборува повеќе јазици. Ai f--- d--- g----.
   
Дали сте овде по прв пат? Ёs--- h--- e p--- q- j--- k---?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Jo- v---- e k----- i--- k---.
Но само една седмица. Po- v---- p-- n-- j---.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? A j- p----- k--- t- n-?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Sh--- m---. N------- j--- t- s--------.
И околината ми се допаѓа исто така. Dh- n----- m- p----- s----.
   
Што сте по занимање? Çf--- p--------- k---?
Јас сум преведувач. Ja- p--------.
Јас преведувам книги. Un- p------- l----.
   
Дали сте сами овде? Ve--- j--- k---?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Jo- g----- i-- / b---- i- ё---- g--------- k---.
А таму се моите две деца. Dh- a--- j--- t- d- f------ e m-.