македонски » албански   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [njёzetenёntё]

Nё restorant 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [njёzetenёntё]

Nё restorant 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Дали е слободна масава? A ё---- e z--- t-------?
Ве молам, ми треба менито. Me---- j- l----.
Што би можеле да препорачате? Çf--- m- k---------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Do t- d--- n-- b----.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Do t- d--- n-- u-- m------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Do t- d--- n-- l--- p---------.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Do t- d--- n-- k---.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Do t- d--- n-- k--- m- q------.
Со шеќер, молам. Me s------ j- l----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Du- n-- ç--.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Du- n-- ç-- m- l----.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Du- n-- ç-- m- q------.
   
Имате ли цигари? A k--- c-----?
Имате ли еден пепелник? A k--- n-- t----- d-----?
Имате ли запалака? A k--- p-- t- n-----?
   
Мене ми фали една вилушка. Mё m----- n-- p----.
Мене ми фали еден нож. Mё m----- n-- t----.
Мене ми фали една лажица. Mё m----- n-- l---.