македонски » албански   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [tridhjetёegjashtё]

+ Transporti lokal publik

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [tridhjetёegjashtё]

Transporti lokal publik

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Каде е автобуската станица? Ku ё---- s------- i a--------? +
Кој автобус вози во центарот? Ci-- a------ s---- n- q-----? +
Која линија морам да ја земам? Ci--- l---- d---- t- m---? +
   
Дали морам да се прекачувам? A m- d---- t- n------ a------? +
Каде морам да се прекачам? Ku d---- t- n------ a------? +
Колку чини еден возен билет? Sa k------ n-- b-----? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Sa s------- j--- d--- n- q-----? +
Овде морате да се симнете. Ju d---- t- z------ k---. +
Морате да се симнете позади. Ju d---- t- z------ m-----. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Me----- t----- v--- p-- 5 m-----. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Tr------ t----- v--- p-- 10 m-----. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Au------ t----- v--- p-- 15 m-----. +
   
Кога вози последното метро? Ku- n---- m------ e f-----? +
Кога вози последниот трамвај? Ku- n---- t------- i f-----? +
Кога вози последниот автобус? Ku- n---- a------- i f-----? +
   
Дали имате возен билет? A k--- n-- b-----? +
Возен билет? – Не, немам. Bi----? – J-- n-- k--. +
Тогаш морате да платите казна. At----- d---- t- p------ g----. +