македонски » албански   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [dyzetёetetё]

Aktivitete nё pushime

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [dyzetёetetё]

Aktivitete nё pushime

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Дали е чиста плажата? A ё---- i p----- p-----?
Може ли човек таму да плива? A m--- t- b---- b---- a---?
Не ли е опасно, таму да се плива? A s- ё---- e r--------- t- b--- b---- a---?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? A m--- t- m--- m- q--- n-- ç---- p-----?
Може ли овде да се изнајми лежалка? A m--- t- m--- m- q--- n-- s--------?
Може ли овде да се изнајми чамец? A m--- t- m--- m- q--- n-- v----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Do t- k---- q--- t- s------.
Би сакал / сакала да нуркам. Do t- k---- q--- t- z-------.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Do t- k---- q--- t- b--- s-- m-- u--.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ku m--- t- m--- m- q--- n-- d------ s----?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ku m--- t- m--- m- q--- p------ z-------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ku m--- t-- m------ m- q--- s----- p-- s-- m-- u--?
   
Јас сум почетник. Ja- f--------.
Јас сум средно-добар / добра. Ja- m---------- i m---.
Јас веќе добро се снаоѓам. Di t- o---------.
   
Каде е ски лифтот? Ku ё---- a-------- p-- n------?
Имаш ли скии со себе? A i k- m- v--- s----- p-- s--?
Имаш ли скијачки чевли со себе? A i k- m- v--- k------ p-- s--?