македонски » албански   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [pesё]

+ Vende dhe gjuhё

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [pesё]

Vende dhe gjuhё

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Џон е од Лондон. Xh--- ё---- n-- L-----. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- n------ n- B-------- e M----. +
Тој зборува англиски. Ai f--- a-------. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- ё---- n-- M------. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma----- n------ n- S-----. +
Таа зборува шпански. Aj- f--- s--------. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- d-- M---- j--- n-- B------. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be----- n------ n- G-------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Fl---- j- t- d- g----------? +
   
Лондон е главен град. Lo---- ё---- n-- k--------. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma----- d-- B------ j--- g--------- k---------. +
Главните градови се големи и бучни. Kr--------- j--- t- m------ d-- t- z--------. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr---- n------ n- E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. Eg----- n------ n- A-----. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja----- n------ n- A--. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka------ n------ n- A------- e V-----. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa------ n------ n- A------- Q-------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br----- n------ n- A------- e J----. +