македонски » албански   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [pesёdhjetёekatёr]

Bёj pazar

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [pesёdhjetёekatёr]

Bёj pazar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Сакам да купам еден подарок. Du- t- b--- n-- d------.
Но не нешто премногу скапо. Po- j- s---- t- s--------.
Можеби една рачна ташна? Nd----- n-- ç---- d---?
   
Која боја би ја сакале? Çf--- n----- d--------?
Црна, кафеава или бела? Tё z---- k--- a-- t- b-----?
Една голема или мала? Tё m---- a-- t- v----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? A m--- t- s----- k---?
Дали таа е од кожа? A ё---- l----- ?
Или пак е од вештачки материјал? Ap- ё---- s--------?
   
Од кожа секако. Lё---- n--------.
Ова е еден особено добар квалитет. Kj- ё---- n-- c----- g---- e m---.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Ça--- ё---- m- t- v------ m- l------.
   
Ми се допаѓа. Mё p-----.
Ќе ја земам. Po e m---.
Дали можам евентуално да ја заменам? A m--- t- n------?
   
Се разбира. Si-------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Po u- p-------- s- d------.
Таму од спротива е благајната. At-- ё---- a---.