македонски » албански   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [gjashtёdhjetёepesё]

+ Mohore 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [gjashtёdhjetёepesё]

Mohore 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Скап ли е прстенот? A ё---- e s-------- u----? +
Не, тој чини само сто евра. Jo- k------ v---- n------ e---. +
Но јас имам само педесет. Po- u-- k-- v---- p---------. +
   
Готов / готова ли си веќе? A j- g---? +
Не, сеуште не сум. Jo- a---- j-. +
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Po- d- t- j-- g--- t--- s-----. +
   
Сакаш ли уште супа? A d- p------ s---? +
Не, не сакам повеќе. Jo- n-- d-- m-. +
Но сакам уште еден сладолед. Po- n-- a-------. +
   
Живееш ли веќе долго овде? A k--- s---- q- b----- k---? +
Не, штотуку еден месец. Jo- v---- n-- m---. +
Но познавам веќе многу луѓе. Po- n--- s---- n----- t-----. +
   
Патуваш ли утре накај дома? A d- t- n----- p-- n- s----- n----? +
Не, дури за викендот. Jo- n- f-------. +
Но се враќам веќе во недела. Po- d- t- k------ t- d-----. +
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? A t- ё---- r----- v----? +
Не, таа е штотуку седумнаесет. Jo- ё---- v---- s-------------- v---. +
Но таа веќе има дечко. Po- k- t----- n-- s---. +