македонски » албански   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [gjashtёdhjetёegjashtё]

Pёremrat pronor 1

66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

66 [gjashtёdhjetёegjashtё]

Pёremrat pronor 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
јас – мој un- – i i-i
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. Nu- p- e g--- ç----- t--.
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. Nu- p- e g--- b------ t---.
   
ти – твој ti – i y-i
Го најде ли твојот / својот клуч? A k- g----- ç----- t---?
Го најде ли твојот / својот возен билет? A k- g----- b------ t----?
   
тој – негов ai – i t-j
Знаеш ли каде е неговиот клуч? A e d-- k- ё---- ç----- i t--?
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? A e d-- k- ё---- b----- e t--?
   
таа – нејзин aj- – i s-j
Нејзините пари ги нема. Le--- e s-- k--- h-----.
А и нејзината кредитна картичка ја нема. Ed-- k---- e s-- e k------- k- h-----.
   
ние – наш ne – i y-i
Нашиот дедо е болен. Gj---- y-- ё---- s-----.
Нашата баба е здрава. Gj----- j--- ё---- m---.
   
вие – ваш ju – i j---i
Деца, каде е вашиот татко? Fё----- k- ё---- b--- j---?
Деца, каде е вашата мајка? Fё----- k- ё---- m--- j---?