македонски » албански   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [shtatёdhjetё]

tё dёshirosh diçka

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [shtatёdhjetё]

tё dёshirosh diçka

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Сакате ли да пушите? A d-------- t- p--- d----?
Сакате ли да танцувате? A d-------- t- k------?
Сакате ли да се прошетате? A d-------- t- d---- s-------?
   
Јас сакам да пушам. Dё------ t- p- d----.
Сакаш ли една цигара? A d------- n-- c-----?
Тој сака запалка. Ai d------- z----.
   
Сакам да се напијам нешто. Dё------ t- p- d----.
Сакам да јадам нешто. Dё------ t- h- d----.
Сакам малку да се одморам. Dё------ t- p----- p--.
   
Сакам да Ве прашам нешто. Dё------ t--- p--- p-- d----.
Сакам да Ве замолам за нешто. Dё------ t--- k----- d----.
Сакам да Ве поканам за нешто. Dё------ t--- f--- p-- d---.
   
Што сакате, молам? Çf--- d-------- j- l----?
Сакате ли кафе? A d-------- n-- k---?
Или повеќе сакате чај? Ap- j- p----- m- s---- n-- ç--?
   
Сакаме да патуваме накај дома. Dё-------- t- s------ n- s-----.
Сакате ли такси? A d-------- n-- t----?
Вие сакате да телефонирате. At- d--------- t- t----------.