македонски » албански   нешто смее


73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [shtatёdhjetёetre]

mund

73 [седумдесет и три]

нешто смее

-

73 [shtatёdhjetёetre]

mund

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Смееш ли веќе да возиш автомобил? A m--- t-- j----- m------ t-----? +
Смееш ли веќе да пиеш алкохол? A m--- t- p--- a----- t---? +
Смееш ли веќе сам / сама да патуваш во странство? A m--- t- u------- j----- s------ t---? +
   
смее mu-d +
Смееме ли овде да пушиме? A m--- t- p--- d---- k---? +
Смее ли овде да се пуши? A m--- t- p- d---- k---? +
   
Може ли да се плати со кредитна картичка? A m--- t- p----- m- k---- k------? +
Може ли да се плати со чек? A m--- t- p----- m- ç--? +
Може ли да се плати само во готово? A m--- t- p----- m- l--- n- d---? +
   
Смеам ли само да телефонирам? A m--- t- t-------- n------? +
Смеам ли само да прашам нешто? A m--- t- p--- p-- d----? +
Смеам ли само да кажам нешто? A m--- t- t--- d----? +
   
Тој не смее да спие во паркот. Ai n-- m--- t- f---- n- p---. +
Тој не смее да спие во автомобилот. Ai n-- m--- t- f---- n- m-----. +
Тој не смее да спие на железничката станица. Ai n-- m--- t- f---- n- s-------- e t-----. +
   
Смееме ли да седнеме? A m--- t- u----? +
Смееме ли да го добиеме менито? A m--- t- n- j---- m-----? +
Смееме ли да платиме одвоено? A m--- t- p------- v-- e v--? +