македонски » албански   за нешто да моли


74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [shtatёdhjetёekatёr]

tё lutesh pёr diçka

74 [седумдесет и четири]

за нешто да моли

-

74 [shtatёdhjetёekatёr]

tё lutesh pёr diçka

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Можете ли да ме потшишате? A m--- t- m-- p----- f-----?
Не премногу кратко, молам. Jo s---- s------ j- l----.
Малку пократко, молам. Pa- m- s------ j- l----.
   
Можете ли да ги развиете сликите? A m--- t-- z-------- f----------?
Фотографиите се на CD – то. Fo--------- j--- n- C-.
Фотографиите се во камерата. Fo--------- j--- n- k-----.
   
Можете ли да го поправите часовникот? A m--- t- r--------- o---?
Стаклото е скршено. Go-- ё---- e t----.
Батеријата е празна. Ba----- ё---- b---.
   
Можете ли да ја испеглате кошулата? A m--- t- h-------- k-------?
Можете ли да ги исчистите панталоните? A m--- t-- p------- p----------?
Можете ли да ги поправите чевлите? A m--- t-- r------- k------?
   
Можете ли да ми дадете запалка? A m--- t- m- j---- p-- t- n-----?
Имате ли кибрит или запалка? A k--- s------- o-- ç-----?
Имате ли пепелник? A k--- n-- t----- d-----?
   
Пушите ли пури? A p--- p---?
Пушите ли цигари? A p--- c-----?
Пушите ли луле? A p--- m- l-----?