македонски » албански   нешто појаснува / образложува 1


75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [shtatёdhjetёepesё]

tё argumentosh diçka 1

75 [седумдесет и пет]

нешто појаснува / образложува 1

-

75 [shtatёdhjetёepesё]

tё argumentosh diçka 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Зошто не доаѓате? Ps- n-- v---?
Времето е лошо. Mo-- ё---- k-- i k--.
Не доаѓам, бидејки времето е лошо. Nu- v--- s---- m--- ё---- s---- i k--.
   
Зошто тој не доаѓа? Ps- n-- v--- a-?
Тој не е поканет. Ai n-- ё---- i f----.
Тој не доаѓа, бидејки не е поканет. Ai n-- v--- s- n-- ё---- i f----.
   
Зошто ти не доаѓаш? Ps- n-- v---?
Јас немам време. Un- n-- k-- k---.
Јас не доаѓам, бидејки немам време. Nu- v--- s---- n-- k-- k---.
   
Зошто не останеш? Ps- n-- r--?
Морам уште да работам. Un- d---- t- p---- a----.
Јас не останувам, бидејки морам уште да работам. Nu- r--- s---- m- d---- t- p---- a----.
   
Зошто веќе си одите? Ps- p- i--- t---?
Јас сум уморен / уморна. Un- j-- i l-----.
Си одам, бидејки сум уморен / уморна. Po s----- s---- j-- i l-----.
   
Зошто веќе заминувате? Ps- p- i--- t---?
Доцна е веќе. Ёs--- v--- t-----.
Јас заминувам, бидејки е веќе доцна. Po s----- s---- ё---- v---.