македонски » албански   нешто појаснува / образложува 2


76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [shtatёdhjetёegjashtё]

tё argumentosh diçka 2

76 [седумдесет и шест]

нешто појаснува / образложува 2

-

76 [shtatёdhjetёegjashtё]

tё argumentosh diçka 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Зошто не дојде? Ps- n-- k- a-----?
Бев болен / болна. Un- i--- i s-----.
Јас не дојдов, бидејки бев болен / болна. Nu- e----- s---- i--- i s-----.
   
Зошто таа не дојде? Ps- n-- e---- a--?
Таа беше уморна. Aj- i---- e l-----.
Таа не дојде, бидејки беше уморна. Aj- n-- e----- s---- i---- e l-----.
   
Зошто тој не дојде? Ps- n-- k- a----- a-?
Тој немаше желба. Ai s------- d------.
Тој не дојде, бидејки немаше желба. Ai n-- e----- s---- n-- k----- d------.
   
Зошто вие не дојдовте? Ps- n-- e----- j-?
Нашиот автомобил е расипан. Ma---- j--- ё---- e p------.
Ние не дојдовме, бидејки нашиот автомобил е расипан. Ne n-- e------ s---- m----- j--- ё---- e p------.
   
Зошто луѓето не дојдоа? Ps- n-- e----- n-------?
Тие го пропуштија возот. At- h----- t-----.
Тие не дојдоа, бидејки го пропуштија возот. At- n-- e------ s---- h----- t-----.
   
Зошто ти не дојде? Ps- n-- e---- t-?
Јас не смеев. Nu- m- l------.
Јас не дојдов, бидејки не смеев. Un- n-- e----- s---- n-- m- l------.