македонски » албански   Минато време 1


81 [осумдесет и еден]

Минато време 1

-

81 [tetёdhjetёenjё]

E shkuara 1

81 [осумдесет и еден]

Минато време 1

-

81 [tetёdhjetёenjё]

E shkuara 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
пишува sh----j
Тој напиша едно писмо. Ai s-------- n-- l----.
А таа напиша една картичка. Dh- a-- s-------- n-- k--------.
   
чита le--j
Тој читаше едно списание. Ai l---- n-- r------.
А таа читаше една книга. Dh- a-- l---- n-- l----.
   
зема ma-r
Тој зеде една цигара. Ai m--- n-- c-----.
Таа зеде едно парче чоколадо. Aj- m--- n-- c--- ç--------.
   
Тој беше неверен, но таа беше верна. Ai n-- i---- b------ p-- a-- i---- b------.
Тој беше мрзелив, но таа беше вредна. Ai i---- d------ p-- a-- i---- e z-------.
Тој беше сиромашен, но таа беше богата. Ai i---- i v------ p-- a-- i---- e p----.
   
Тој немаше пари, туку долгови. Ai s------- l---- p-- b-----.
Тој немаше среќа, туку малер. Ai s------- f--- p-- v---- t-------.
Тој немаше успех, туку неуспех. Ai s------- s------ p-- d------.
   
Тој не беше задоволен, туку незадоволен. Ai n-- i---- i k------- p-- i p--------.
Тој не беше среќен, туку несреќен. Ai n-- i---- i l------ p-- i t--------.
Тој не беше симпатичен, туку несимпатичен. Ai n-- i---- s-------- p-- i---- a--------.