македонски » албански   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [tetёdhjetёetre]

E shkuara 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [tetёdhjetёetre]

E shkuara 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
телефонира te------j
Јас телефонирав. Ka- t---------.
Јас цело време телефонирав. Ka- m--- n- t------ g----- k----.
   
прашува py-s
Јас прашав. Un- k-- p-----.
Јас секогаш прашував. Ka- p----- g--------.
   
раскажува tr---j
Јас раскажував. Ka- t------.
Јас ја раскажав целата приказна. Un- e k-- t------ t- g----- h--------.
   
учи mё--j
Јас учев. Un- k-- m-----.
Јас учев цела вечер. Ka- m----- g----- m-------.
   
работи pu--j
Јас работев. Un- k-- p-----.
Јас работев цел ден. Ka- p----- g----- d----.
   
јаде ha
Јас јадев. Un- k-- n-----.
Јас го изедов целото јадење. Un- e k-- n----- t- g----- u-------.