македонски » албански   Минато на модалните глаголи 1


87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [tetёdhjetёeshtatё]

E shkuara e foljeve modale 1

87 [осумдесет и седум]

Минато на модалните глаголи 1

-

87 [tetёdhjetёeshtatё]

E shkuara e foljeve modale 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Ние моравме да ги полеваме цвеќињата. Ne d---- t- u----- l----.
Ние моравме да го расчистиме станот. Du--- t- r---------- b------.
Ние моравме да ги измиеме садовите. Du--- t- l---- e---.
   
Моравте ли да ја платите сметката? A d---- t- p------- l--------?
Моравте ли да платите влез? A d---- t- p------- p-- h-----?
Моравте ли да платите казна? A d---- t- p------- g----?
   
Кој мораше да се поздрави? Ku-- d---- t- n-----?
Кој мораше да си оди рано дома? Ku-- d---- t- s------ h---- n- s-----?
Кој мораше да го земе возот? Ku-- d---- t- m----- t-----?
   
Ние не сакавме да останеме долго. Ne n-- d---- t- r----- g----.
Ние не сакавме да пиеме ништо. S’----- t- p---- a----.
Ние не сакавме да пречиме. Nu- d---- t--- b--------.
   
Јас штотуку сакав да телефонирам. De--- t- m--- n- t------.
Јас сакав да нарачам едно такси. De--- t- p------ n-- t----.
Јас имено сакав да патувам дома. De--- t- u------- p-- n- s-----.
   
Јас мислев, дека сакаше да ја повикаш твојата жена. Me----- s- d--- t- m----- g---- n- t------.
Јас мислев, дека сакаше да повикаш информации. Me----- s- d--- t- m----- n- t------ i------------.
Јас мислев, дека сакаше да нарачаш пица. Me----- s- d--- t- p-------- n-- p---.