македонски » албански   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nёntёdhjetёekatёr]

Lidhёzat 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [nёntёdhjetёekatёr]

Lidhёzat 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиShqip
Чекај, додека да престане дождот. Pr-- d----- t- p------ s---.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Pr-- s- t- b---- g---.
Чекај, додека тој да се врати. Pr-- d----- t- v--- a-.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Po p--- d----- t- m- t----- f-----.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Po p--- d----- t- m------ f----.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Po p--- d----- s------- t- b---- i g------.
   
Кога патуваш на одмор? Ku- n----- p-- p------?
Уште пред летниот распуст? Pa-- p-------- t- v----?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Po- p--- s- t- f------- p------- e v----.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Rr-------- ç----- p--- s- t- v--- d----.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. La-- d----- p--- s- t- u---- n- t-------.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Mb---- d-------- p--- s- t- d----- j-----.
   
Кога ќе се вратиш дома? Ku- k------- n- s-----?
По наставата? Pa- m------?
Да, откако ќе заврши наставата. Po- p--- m----- t- m------.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. Pa- a--------- a- n-- m--- t- p------ m-.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. Pa-- h---- p----- a- s---- n- A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. Pa-- i-- n- A------- u b- i p----.